Over ons

De Relatiedesk is hèt startpunt (bij het voorkomen) van relatieproblemen en scheiding in de gemeente Apeldoorn

De Relatiedesk geeft advies aan Apeldoorners die problemen willen voorkomen, twijfels hebben over hun relatie of willen weten hoe ze een scheiding het beste kunnen regelen. De mensen van de Relatiedesk bieden een onafhankelijk en kosteloos advies. Zij denken met iemand mee, zodat deze helder krijgt wat de beste weg kan zijn voor zijn/haar situatie.

Relatiedesk is een initiatief van Stimenz en Apeldoornse Mediators.

De Relatiedesk is opgezet door Martin van Randwijk (Stimenz) samen met Apeldoornse mediators. Door de handen ineen te slaan, brachten zij hun expertises bij elkaar waardoor allerlei vragen rond relatie en scheiding beantwoord kunnen worden. De aanleiding voor dit initiatief was tweeledig. Ten eerste de constatering dat veel mensen geen weg meer zien bij relatieproblemen, maar dat scheiden óók ingewikkeld is. Vanuit emoties en onwetendheid nemen mensen soms ondoordachte beslissingen waardoor ze in een vechtscheiding kunnen belanden. Deze beslissingen kunnen ook andere langdurige consequenties hebben die men niet voorziet. Ten tweede is er een woud aan (commercieel) hulpaanbod bij scheiding – welke keuze maak je dan? Niet zelden blijkt een goedkope scheiding grote (financiële) gevolgen te hebben.

Na een gedegen voorbereiding zijn we in september 2017 van start gegaan en vanaf dat moment kunnen alle inwoners van de gemeente Apeldoorn hier kosteloos een adviesgesprek krijgen.

Martin van Randwijk, initiatiefnemer Relatiedesk en relatietherapeut EFT, Stimenz

“Relatieproblemen kunnen heel pittig zijn, en de keuze om uit elkaar te gaan neem je niet makkelijk. Ik vind het waardevol om mensen te helpen een ingewikkelde situatie te ontwarren en een weg te vinden om weer in gesprek te komen met elkaar.”

Marjon Kleinleugenmors, maatschappelijk werker, Stimenz

“Het hebben van een adviesgesprek bij de Relatiedesk is mooi werk! Het gaat erom de mensen van het beste advies te voorzien, dit doen we door vooral te luisteren en door te vragen. Hoe ziet de situatie er uit, wat is er al geprobeerd, wat zijn de wensen van het stel zelf in de relatie? De samenwerking met de Apeldoornse mediators hierin is heel waardevol. Samen komen we een heel eind en tot het beste advies, passend bij de situatie.”

Apeldoornse mediators
Vanuit maatschappelijke betrokkenheid leveren een aantal Apeldoornse mediators hun bijdrage aan de Relatiedesk, allen gespecialiseerd in scheidings- en familiezaken. Daardoor kunnen zij de verschillende mogelijkheden laten zien aan mensen die willen scheiden. Hun kennis van de scheidingsprocedure, de financiële aspecten ervan en van bemiddeling is erg waardevol.